Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 16:24 - Що е Еволюция: Дарвин, каквото на засрамените им се искаше, истината винаги е някъде в средата...
Автор: xsapience856 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7815 Коментари: 15 Гласове:
25

Последна промяна: 06.06.2021 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 -  Интересува ме какво мислиш по- въпроса за еволюцията ?

 
 -  За еволюцията на сапиенса има теория, започнала развитие преди два века и приключила успешно с неандерталския геномен проект, който прерастна в глобален геномен проект. Просто медиите не си правят труда да оповестят резултатите вероятно поради съображението, че религиозният (почти средновековен) фанатизъм, на когото са подчинени огромни човешки маси, няма да може да го понесе. В какъв аспект поставяш твоя въпрос? Има една подробност в еволюцията на всички същества, която е въпрос на мутация в генотипа на един вид. Наскоро е открит специфичен ген, характерен за сапиенсите, наречен neuregulin, чието наличие е удвоено при учени, откриватели, гении и при много хора на изкуството. В интернет са публикувани изследвания по този въпрос, които доста осветяват теорията за човешката еволюция. За да си носител на този "подарък" обаче се разбира, че ти е необходима и подкрепата на останалите гени. Какво предизвиква мутациите на гените - критериите при чифтосване, разбира се. Освен климатичните условия и начинът на хранене, се променят критериите при избор на партньор. С развитието на интелекта при човека, критериите през вековете също се променят, поради включването на новия критерии - интелигентността. Все повече изисквания взимат участие при "харесването", което кара хората да придобиват нови качества и разделя човешката популация и на слоеве, освен на раси. Така се получава доста сложна система на разделение, която изисква съответната система от критерии, което извежда еволюцията на нов етап. Изходът от тази ситуация зависи от способността за адаптация - необходимо условие за оцеляването не един вид.


  -  Искрено се радвам , че търсиш истината за съществени въпроси. От постинга ти разбирам ,че информацията която имаш е от така наречени учени, които са последователи на теорията на Дарвин и това е причината да се опитват да ни внушават неверни теории, че произхода на хората е от маймуните, с което не съм съгласна, защото вярвам, че имам божествен произход. Мисля да опровергая теорията на Дарвин като задам един въпрос на тези които се опитват да докажат, че прародителите им са били маймуни. Защо всички маймуни не са станали хора ? След като са минали толкова много години ако беше вярно твърдението на Дарвин, трябваше всички маймуни вече да са хора, но те не са и по мое мнение никога няма да са! Преди години правиха някакъв експиримент учените, последователи на Дарвин и бяха създали битови условия на маймуни подобни на усливията както при хората, за да разберат дали ще станат хора и познай какъв беше резултата - неуспешен експеримент. Ще защитя божествения си произход, защото вярвам в Бог, вярвам във всичко което е написано в библията и я възприемам като история. Въпроса ми към теб е: каква мислиш е еволюцията в отношенията между хората? Уточнявам, че не се отнася за теорията на Дарвин, нито за мутациите в гените.


  -  Този "експеримент" въобще не е проведен от дарвинисти, защото явно е целял да докаже "удобната" за тях теза и определено няма нищо научно и обективно в него. Когато прочетеш труда на Дарвин "Произход на видовете" ще разбереш, че неправилната трактовка на дарвиновата теория е сътворена от  дилетанти - посредствени и ограничени хора, които не са си направили даже труда да я изчетат. Там той деликатно вмъква връзката между божествената сила и еволюцията. Освен това, как може съвременен човек да приеме за становище на еволюционната теория, че "прародителите ни са били маймуни"? Това е нелепо и недомислено твърдение. Нашите прародители отдавна са били човеци. Прародителите ни са нашите баби и дядовци. Те маймуни ли са? Може ли да наречеш прародител същество, което е живяло преди 2 млн. години и което не е могло дори да говори? Това е алогизъм. Нещо повече: докато алогизмът е течение във философията, това твърдение не почива на никакъв разум. Това е нездравословна пропаганда.

Има документирани и филмирани дългогодишни научни изследвания, генни изследвания и такива в полеви условия. С голата и сляпа "вяра" без доказателства и здрава основа от познанията и културата на древните не можеш да защитиш нито една своя божествена теза, защото божественото се крие именно в науката, скрита в текстовете от Светото писание. А науката е език, който ни помага да се усъвършенстваме, да разбираме и да обясняваме света и Вселената. Много обяснения са филмирани от National Geographic и History channel. Що се отнася до бъдещето на хората и тяхното личностно израстване - те вече разбират, че няма друг път. Всички се надяваме на един оптимистичен изход от какафонията от човешки конфликти. Фанатизмът, уверявам те, няма да ти помогне в разкритията. Изучил съм всички пътища достатъчно дълбоко. Едно общество няма бъдеще без закон, с което и двамата ще се съгласим. Единственото законодателство някога е било наложено с религията. Самото човешко съзнание или психика има необходимостта от някаква система от правила и ограничения, за да може да съществува като човешко. В противен случай придобива най-неочаквани животински форми.

Еволюцията в отношенията ни в глобален мащаб, зависи от развитието на колективните съзнания. Всяко вкопчване в определена концепция и в неправилната и трактовка без съображението, че може да съдържа отклонение от "правия път", води до пагубна безизходица в определен момент от бъдещето, което се е случвало многократно в историята. Така идва момент, в който може се изгради най-правилната концепция за съвместно съществуване. До тогава ни чака само изправление и усвояване на научения материал.

На въпроса "Защо всички маймуни не са станали хора?" ще отговоря, че при създаването на всеки един отделен вид въздействия имат два основни фактора: критериите, по които се извършва естествения подбор (диктувани точно от генетичната структура), и околната среда, която съдържа в себе си и материята за набавяне на енергия. Фактори за мутации са: генетичните отклонения и броят им при чифтосване, брой на транс-граничните чифтосвания, промяна в начина на хранене, промяна в климата, честота на репликациите от гени на вируси и бактерии, обособяването на популация. Така на Земята са възниквали или унищожавани много видове. Всяка еволюция се отнася именно към мутациите в генофонда за определен вид или популация и този въпрос никога няма да може да се избегне! Трябва да се има в пред вид, че времето за възникване на един вид е твърде голямо и не може да се компресира от нито една научна методика. Божественият произход, уважаема, се състои именно в еволюцията (или в превод "развитие") и в способността на една висша сила да я доведе до нейните най-висши форми. По същият начин бих искал да те попитам: Защо има такова голямо разнообразие на примати (плацентни бозайници) с толкова близки черти, и много по-малко разнообразие на човекоподобни примати? Защо както при човекоподобните примати, така и при човека има разновидности (раси) и то близки по брой? Би ли се поинтересувала за генетичните различия при човек-шимпанзе, човек-неандерталец и между човешките раси? И още нещо: резултатите, направени от изследванията за последните 20 години категорично доказват сходството ни с приматите. Изследвани са шимпанзета, горили, оран-гутан, бонобо, гибон, песоглава маймуна, мандрил. При по-обширен научен експеримент с горили е наблюдавана чистата мисловна дейност и способността да общуват с хората посредством изображения, дори и да калкулират. Макар, че шимпанзето е най-близко по генетична структура от всички видове на Земята, то не проявява креативността на горилите, с която те могат да влязат в смислен диалог с хората. Установили са дори, че в езика на горилите има 3 граматични времена. За разлика от шимпанзетата, горилите не са така психически лабилни и не са така агресивни, въпреки внушителният им външен вид.
 
  -  Не съм се интересувала от подробностите за всички екперименти които правят учените, защото мисля, че е безсмислено да занимавам ума си с мутациите на маймуните, защото ме интересува повече еволюцията на хората. Природозащитничка съм, защото мисля, че всички видове трябва да съществуват. Недуомявам защо толкова остро ми отговаряш, аз само ти казах какво е моето мнение по въпроса. Убедена съм, че маймуните независимо от тяхната порода са различен вид. Учените може да правят много изследвания и да имат някакви предположения но това никога няма да може да се докаже, защото хората са сапиенса който превъзхожда всички видове. Какво ще кажеш по въпроса, че учените са доказали, че делфините най - много се доближават до интелекта на хората? Предположенията които имат учените които изследват маймуните може да се направят и за делфините, логично това ще означава ли, че хората са произлезли от делфините !? Информацията я имам от интернет и програми по телевизията, включително и от програмите които си мислиш, че не съм гледала. Относно усещанията ти, че проявавам религиозен фанатизъм, ще ти кажа, че по религия съм Християнка и не съм като егоистите които ходят на църква за да изразяват само своите грижи.

  -  Уважаема, религиозният фанатизъм се среща при всяка религия и се развива като антипод на идеала, който се изповядва в нея. Това превръща самата религия във враг на Твореца, на силата, която усъвършенства материята на този свят. Нямам нищо против всеки да си има верую, но имам против невярната информация, защото дискусията по една тема би трябвало да се основава на идентични изходни данни, които почиват на чистата фактология, а не на дезинформация.

Документирани са експерименти с делфини, като единият от тях за общуване с изображения е претърпял неуспех. Защо? Ами техният свят е напълно различен. Те нямат никаква опитност с наземната материя. Експериментите с бозайници целят установяването на наличие на интелект и ако го има, на неговия капацитет. Нелепо е да искаме пълното покритие на характеристиките между нашият и който и да е друг вид.

А аз следвам само един закон, което ми стига, за да се обичам, първите десет заповеди на който са достатъчни, за да живееш дълго и в мир със света, и цял живот ще продължавам да се уча да изпълнявам този закон. Не се гордея толкова с "божествената" същност на човека, защото това е най-опасният грях и имах достатъчно време да видя на какви ужасяващи, престъпни и безотговорни деяния е способен човек. Благодарен съм, че съм човек, и че успях навреме в своя живот да изуча качествата, по които се различават истинските Човеци от всички останали същества, родени в човешки тела.




Гласувай:
25



1. tit - Толкова е просто и вярно!
12.08.2010 12:35
"Еволюцията в отношенията ни в глобален мащаб, зависи единствено от развитието на колективните съзнания. "
Като казвам "просто" - имам предвид, че е изречено с малко и точни думи. Но е толнова трудно, почти невъзможно да бъде направено. Опита да бъде наложено насила колективно съзнание е най-печалния в цялата история. Дарвин дълго се е колебал, преди да публикува труда си. Повече от десетилетие, мисля! Вероятно е имал съмнения, че ще бъде разчетен примитивно. Уви, опасенията му не са били напразни!
Поздрав и хубав ден ти желая!:)))
цитирай
2. neoma - Един цитат, който много ми допада:
12.08.2010 12:37
"На хората винаги са давани заповеди, съответстващи на равнището на развитието им. Десетте заповеди, предадени чрез Мойсей, са правила за социалното поведение на човечеството, намиращо се в "детската градина", в която не бива да има с вания. Правилата не засягат тънкостите на взаимоотношенията между материалния и духовния свят, но в тях са заложени основните критерии на нравствеността и духовността, отговарящи на изискванията на духовния свят. Ако човечеството следваше тези правила, би трябвало да се развие в нужната посока. Предадените от Христос и Мохамед знания на хората са по- задълбочени и сложни. Те са базови. Така са създадени двете основни световни религии: християнската и мюсюлманската. Те разшифроват на хората основата на божественото мироздание, на усъвършенстването на човека, обясняват ни смисъла и целта на земния ни живот. Те подготвят човечестоото “за постъпване в училище”.Днес човечеството е едва на равнище "начално училище”, но то вече има интернет и е широко информирано. Тоест държи се като добре развит малчуган на 8-10 години, който уверено слага в малкия си джоб не само бабите и дядовците си, но често и родителите си, като с часове не се отделя от компютъра, свободно ползва най-нова информация и не изпитва страх. Но не разбира и главното - не осъзнава отговорността си! А след като не я осъзнава, човек може да стори всичко, което му хрумне."
Из "Квантовият избор", В. Тихоплав, Т. Тихоплав
:)
цитирай
3. xsapience856 - tit :)
12.08.2010 21:59
Съвсем правилно си го усетила. Радвам се, че сме на едно мнение и че можем да се разбираме. И на мен ми е жал за Дарвин!
Поздрави и успехи!
цитирай
4. xsapience856 - neoma
12.08.2010 22:15
Да драга, учените вдигат ръце от дивият човешки егоцентризъм. Нещо повече - те са отчаяни. Проблемът на всички времена е, че хората за хиляди години не могат да осъзнаят същността на своето съществуване. Мисля, че чувството за отговорност на списващите в интернет нараства значително и дано това повлияе на средното ниво на интелигентност на българина.
Поздрави и успехи!
цитирай
5. eien - А на мен даже не ми е жал
28.08.2010 15:39
За Дарвин.
Поздрав.
цитирай
6. krassko - А какво значение има кой какво мисли...
10.09.2010 09:04
За нещо от което нищо не разбира. :)))

цитирай
7. анонимен - Да, няма значение кой какво мисли - НО МИСЪЛТА Е МАТЕРИАЛИЗИРАН ДУХ !
19.02.2011 00:21
От написаното горе и даже прочетено от мен (два пъти) оставам покрусен, че свободно дишащи ЧОВЕЦИ (може личности, индивидуалности...) могат да поднесат така естествено и разбрано квинтесенцията на СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ! Отличен на автора, моля!
цитирай
8. xsapience856 - Радвам се,
10.03.2011 11:22
че можете да го осъзнаете с душите си и благодаря за отличната оценка! Излъчили са нов документален филм за успешна комуникация с делфини чрез изображения. Интересно е, дали обучението е проведено с предизвикване на условен рефлекс, както при кучетата, или посредством собствените интелектуални ресурси на делфините.
цитирай
9. liliyanaandreeva - НЕ ПРОЧЕТОХ ВСИЧКО, НО ЗАГЛАВИЕТО МИ ХАРЕСВА МНОГО!!!...
10.03.2011 11:24
- АЗ СЧИТАМ, ЧЕ НИЕ - СЕГАШНИТЕ ХОРА - НЕ ПРОИЗХОЖДАМЕ ОТ МАЙМУНИТЕ
- НО СМЕ МЕЖДЕННОТО ЗВЕНО,КОЕТО НАУКАТА ТЪРСИ СРЕД МАЙМУНИТЕ
- ЧАВЕК Е ЧОВЕКОПОДОБНО СЪЩЕСТВО,РОДЕНО В ГРАД " ЧОВЕК " !!!

ЧОВЕК = Ч . О . ВЕ + К = 4 . 8 квадрата . 42 кв.км + 4 кв.км = 1348 кв.км - това е архитектурен план на екологичен град с календарен кадастър за 190 080 жители

Ч = 4 = Четири - на славянски език
О = 8 = Осем
В = 4 = Берил - хим.ел. №4 - от старогръцки език
Е = 2 = Хелий - хим.ел. №2
К = 4 = Куатро - на италиански език
цитирай
10. reason - Не прочетох целия постинг, тези дни ...
10.06.2011 22:25
Не прочетох целия постинг, тези дни ще му отделя специално време, защото темата ми е интересна. Стигнах до въпроса на някой "Защо всички маймуни не са станали хора?". Защото не на всеки вид маймуна се е наложило да слезе от дървото. Дали е било поради инвалидност или някаква мутация, видът маймуна, от която сме произлезли, по някаква причина не е могла да остане да се катери по дърветата като останалите маймуни. Впоследствие започва да използва предните си крайници, изправя се на задните. Допирът с пръсти развива мозъка, познат факт. И т.н.
цитирай
11. xsapience856 - :) :D
13.06.2011 17:08
Появи се, къде беше толкова дълго? Разсмя ме с твоя тънък хумор. :) Причината да спрат да се катерят вероятно е намирането на по-мързелив начин на изхранване.
цитирай
12. reason - Появи се, къде беше толкова дълго? ...
04.07.2011 12:11
xsapience856 написа:
Появи се, къде беше толкова дълго? Разсмя ме с твоя тънък хумор. :) Причината да спрат да се катерят вероятно е намирането на по-мързелив начин на изхранване.
Ама аз това го писах сериозно :-)) Малко почивка от блога, личностно развитие, израстване... Скоро ще се завърна с нова вълна на леееко по-различна тематика :-)
А от обикновен тип маймуни, вероятно се е родила една, която е имала мутация, непозволяваща й да бъде достатъчно ефективна в катеренето като останалите, заради което е била уязвима. Наложило се е да слезе от дървото. А като всяка живинка, и тази е искала да се размножава. И мутиралият ген се е оказал доминантен... Примерно :-)
цитирай
13. reason - Дамата, говореща за интелекта на ...
18.07.2011 07:55
Дамата, говореща за интелекта на делфините е права - има го и е по-развит от този в която и да е маймуна (освен Homo Sapiens). Но не сме произлезли от делфините. Може би те също са имали развит разум преди маймуната, от която сме произлезли да е слязла от дървото.
цитирай
14. xsapience856 - :) е, малко си остра...
21.07.2011 18:21
Има съществена разлика в биологичната среда. Двата вида имат своите предимства. Никой не знае какъв щеше да бъде нрава на делфините, ако се бяха развили на сушата. Не забравяй, че постулатът "битието определя съзнанието" е валиден най-вече при висшите плацентни, всъщност е валиден за всички...
цитирай
15. xsapience856 - И едно много закъсняло уточнение...
27.08.2012 12:48
... за да има за какво да се мисли. Всъщност отговорът е елементарен. Маймуните, които са си останали маймуни, не са били членове на родовото общество, в което се е случила първичната биохимична мутация в главата на маймуната-инвентор, или не са били генетично свързани с тях. По онова време вероятно дискриминацията е приела по-висша форма, запазена и до ден днешен. Днешните маймуни носят гени на древни маймуни, отказали своето по-нататъшно развитие. Много добре знаем, че животните имат способността да взимат решения и да правят избор, т.е. те притежават интелигентност на определено ниво. Свидетели сме на способността на домашните животни да манипулират и изнудват своите стопани, както правят човешките бебета със своите родители. Онзи ден във вестник видях статия за бонобо, което започнало да изработва първобитни сечива. Да видим какво ще стане по-нататък.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: xsapience856
Категория: Лични дневници
Прочетен: 237997
Постинги: 45
Коментари: 192
Гласове: 3690
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031