Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2012 16:40 - ИЗПРАВЛЕНИЕ - Част II
Автор: xsapience856 Категория: Други   
Прочетен: 2306 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 06.06.2021 09:13


 ИЗПРАВЛЕНИЕ

 

Част II

Вие може да си мислите, че Латинската империя се управлява от потомците на Израел? Невежа е вашата заблуда, защото навсякъде е казано „по делата ще го (ги) познаете“. А делата им са масови унищожения както върху народите, така и върху осъдените на изгнание израелтяни, при които няма посочено поне едно обвинение, което винаги е задължително при смъртно наказание, както израелтяните правят от древни времена в съдебен процес; изгаряне на живи хора по-късно, но този път при църковни съдебни производства. Сякаш изгарянето на живи е по-благородно от разпъването на кръст...
За справка от историята можем да посочим няколко от християнските движения срещу евреите, придружени с масови насилствени покръствания, избивания и изселвания: в Метс, 888; Лимож, 992; масови преследвания през 1000 и 1066 г. Масовите покръствания са провеждани от Роберт Де"Пю, крал на Франция; Ричард II, дюк на Нормандия; Хенри II, Римският император, които са били възпрепятствани от Католическото Папство.
През 1096 г. Годфри от Булион ограбил еврейските общества в Майнц и Колон, но без да е допуснато убийство. В същата година, в Йерусалимският „Храм на скалата“, построен след римската сеч срещу израелския народ през 70 г. от н.е., Танкред пленил евреи и ги депортирал като военнопленници в Апулия, Южна Италия, част от които не доживяли да стигнат до бреговете на Италия. Много от евреите и техните свещени книги били откупени от Реймонд от Тулуза, които били освободени през 1100 г.. Само през 1096 г. в градовете на „Рениш“ са загинали 12 000 евреи.
През 1099 г. в Йерусалим останалите евреи, които го защитавали от кръстоносците и не пожелали да се покръстят през Втория
кръстоносен поход, били избити в собствената им синагога.
През 12 век се състоял съдебен процес между вярващите евреи и Църковните власти за правото на евреите върху техния Завет, който е и тяхна единствена култура и същност, забранен им от самата Латинска Империя. При този процес Римокатолическата Църква признала правото на еврейския народ върху Стария Завет, който всъщност съставлява Танах - еврейската библия.
През Третия кръстоносен поход евреите били изселвани от Англия, а техните пари конфискувани. През 1251 и 1320 г. били извършени подобни походи на кръстоносците „Пастири“ срещу евреите във Франция. 
По средата на 14 век, след масовите убийства през 1320 г. най-голямото еврейско общество в Европа, Майнц, наброявало едва 6000 души. Този период е отбелязан в историята на Майнц като време на протекции от страна на епископите с последвал икономически подем и просперитет. Това не продължило дълго, защото през 1347 г. започнала да вилнее бубонската чума, дошла от Азия, за която отново са обвинени евреите. Обвинили ги в абсурда, че заразявали водните кладенци, за да тровят християнското население, което по онова време имало много ниска хигиена. За 5 години чумата взела живота на 25 млн. европейци, в това число и евреи. За чумата християните също смятали, че Г-д ги наказва, защото оставили евреите да живеят със своята вяра между християни. Така започнали новите погроми срещу евреи и ритуални изгаряния на евреи. Еврейската общност в Майнц била нападната и при отбрана загинали 200 християни. За отмъщение, на 24.08.1349 г. християните нападнали Майнц и унищожили цялата 6000-дна еврейска общност. 
През 1492 г. еврейската общност в Арагон (Испания), наброяваща 12 000, била напълно избита според декрета, иницииран от испанските монарси на Кастилия и на Арагон - Изабела I и Фердинанд II. 
На 5 декември 1496 г., под натиска на новата Испанска държава чрез клауза от брачния договор с Изабела, принцеса на Астурия, кралят на Португалия Мануел I издава ултимативен декрет, с който повелява всички евреи в Португалия да се покръстят в християнството или да напуснат държавата. Последвало избиването на 2000 евреи в Лисабон през 1506 и насилствена депортация в Сао Томе е Принсипе в централна Африка. Повечето евреи успели да напуснат страната и да се заселят във Франция, Бразилия, Гърция, Турция, Мароко и др. Декретът важал и за мюсюлманите. 
През 1648 г., в месец Сиван 4-ти, в 5408 г. от Сътворението, започва въстанието на Богдан Хмелницки против полската власт в Украйна, при което са заличени в кървава сеч 300 еврейски общности с население общо между 100 000 и 300 000 души на територията на Украйна, Подолия, Полша и Литва.

Масонството и неговите невероятно многобройни разновидности само по себе си НЕ носи в същността си ядрото на еврейската култура, философия и религия, но притежава частично взаимствани елементи от тях. Приема се, че масонското движение е възникнало в първи век преди Новата Ера. По-често срещани са възстановки на египетски обреди и церемонии, акцентиращи на смъртта и прехода между живота и смъртта, както и култове към Христос, зороастрийство и т.н. Те не изповядват еврейска вяра, а са по-скоро философски и езически групировки, целящи да построят стабилни и НЕЗАВИСИМИ икономически и политически структури на базата на морална философска концепция, като отношенията по между им са базирани на количеството натрупани материални блага, защото това трябвало да е знак за божия протекция и сила свише. Материалното богатството за тях значи притежание на силен дух, душевна и плътска чистота. Целта им е била да достигнат идеалa, в който възпитава Завета на Мойсей, без да е необходимо да са юдеи, т. е. евреи, като с това се избегне посвещението в Юдаизъм. Масонските организации възникват с благородна по същност кауза, която може да се обобщи като „постигане на международен икономически и политически просперитет“. При масоните страхът се изкоренява методично, за да няма предателства, но така навлиза безсърдечието и жестокостта. Убийствата и самоубийствата заприличват на детска игра, от което се разбира, че човешката душа загива и се ражда нещо доста страшно, което е било контролирано с вътрешното им законодателство...
През 17 и 18 век масонските общества прераснали дори в християнска институция и ОТКАЗВАЛИ да приемат евреи. Били приемани много рицари. В обредите на масонските ложи в Англия и Шотландия между практикуваните методи били намерени доказателства и за некромания, в която биват обвинявани масоните по света и до ден днешен. Не е трудно да се направи паралел с „ритуалните убийства“, в които били обвинявани вярващите евреи в по-ранното средновековие. Всъщност се разбира, че обвиненията към евреите в кражби и ритуални убийства са фабрикувани за оправдание на убийствата, кланетата и грабежите върху общността им. 
В Завета на народа на Израел ще намерим както справедливостта и силата на Създателя, така и родителската грижа и обич, предаността и признателността на човека към неговия Отец, заедно със съдбовната обич между двама съпрузи. Той е жив.
СРАМ ЗА ВАС ВСИЧКИ затова, че враждувате и оплювате пред света Завета и пожертвания многократно еврейски народ, с който беше построена човешката цивилизация в Месопотамия, Европа, Средния Изток и половин Азия, Америка, Австралия - вашата цивилизация! И сега отново се спрягат интриги с Иран, които НЕ са породени от Израел.

 




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: xsapience856
Категория: Лични дневници
Прочетен: 238020
Постинги: 45
Коментари: 192
Гласове: 3690
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031