Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 14:06 - В Страната на чудесата - Част Четвърта
Автор: xsapience856 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2267 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 06.06.2021 11:11


Еволюцията покълна, но народът масово беше забравил какви духовни заповеди беше длъжен да спазва. Въпреки това определяше своята духовна принадлежност. Това някак  си го правеше близък на континенталните народи. Официално пък, управляващите налагаха атеистичният модел на мислене, като застраховка от религиозният вековен ужас, преследвал половината планета за цели 20 века. Религиозните въпроси бяха под запрещение. Какви чудеса, о какви чудеса щяха да последват!?!

Старият опорочен социален строй се смени с друг, пак социален, но с иноконтинентален стандарт. Демокрацията бе преоткрита на друг континент отдавна.

Беше започнала епохата на зен-просветата сред християнското людство след „нежната революция“ (цяло щастие, че беше нежна) - епоха, в която печатниците не смогваха да печатат така наречените езотерични книги, написани от уж велики посветени в духовността и мъдростта на Древните, обявени уж негласно за табу от хиляди години. Така хората започнаха алчно да четат новите книги, хвърлени в бездната на самотно и опасно духовно катерене, от което мнозина изтрещяха и си помислиха, че контактуват с извънземни същества, че са месии и лечители. Така наречените велики посветени пишеха за пари и слава. Безразсъдната им просвета бе удобно незабелязана от властите. Управляващите се занимаваха с разделянето на властта, а за народа трябваше да има занимания, за да не се намесва в каквото не разбира. Кулминационна точка в това демонично езотерично образование бе поканата за посрещане на извънземни. На всичкото отгоре Президентът с цяла делегация чакаше инопланетяните на летище с хляб и сол. Оказало се било, че това било само тест за земляните. О, безмерни чудеса...!

Престъпленията на людската съвкупност не познаваше никакви граници и разбиране, защото всеки се напъна да се прави на най-одухотворен, знаещ, можещ и вездесъщ. Официалната Духовна власт пък така водеше и поучаваше людете, че накрая изпопадаха всички в бездуховност, безверие и безсрамие такива, че „който можеше да понася“ се изчервяваше от срам вместо тях по цял ден, заобиколен от чудесата им. Чудесата се превърнаха в печеливша индустрия, която роди още много нови автори на книги, ясновидци, контактьори, полтергайсти и други подобни демонични проявления. Докато невежите люде разберат какво всъщност са направили, по света еволюцията напредна с още един век.

Други търсеха от самото си рождение Истината и Закона, за да намерят своя източник, да открият същността си, себеподобните си и да намерят най-точния и мъдър израз на обич към целият този свят, създаден от Твореца. Тежко и горко на такива, защото за тях бяха измислени изкусително зли дългогодишни изпитания, без съд, без разпит, без присъда. Законът на Древните бе отдавна преведен на тукашния език и „който понасяше“ потърси в него истината за Източника. Уви, щом стигна до даването на закона разбра, че повече не трябва да чете, защото на официалните тетрагон-три-агностични ортодокси не им стигали правомощията и познанията, но вече бе прочел достатъчно много. Никой не обясняваше оригинала на Закона и не се разбираше какво прави преводът му в Книгата на духовните ортодокси, след като само Древните можеха да посвещават в него и да дават тълкувание. В зората на зен-просветата книгата се продаваше свободно по книжните пазари, а всеки обречен в тетрагоналната доктрина трябваше да вярва фанатично и безусловно в подлудяващи човешкото съзнание събития и да се кланя на изписани и изваяни идоли, от което на "който можеше да понася" му се завиваше свят.  Това обаче беше цената, която трябваше да плати всеки народ, приел най-първата и необходима част от Закона, за да бъде очовечен от Спасителя, който им дал едва първите 10 заповеди от Закона (при това се оказало, че са приетите от Империята закони с изменения), а за произхода му наченали писания 60 години след него, докато стане богоравен Спасител за народите в 325-тата година. Империята на Континента разбрала как може да управлява повече народи и тогавашният император съчинил първия тетрагонален три-агностичен ортодоксален канон. Безмерни са лицемерните  чудеса людски...!

На властите им беше по-изгодно шоуто с „контактьорите“ и бездънната яма в местността с царствено име, където копаеха както местните, така и чужденците, след което погинаха много души. На „който можеше да понася“ му беше трудно от дете да асимилира факта, че в страната има официални закони, които не се спазват, а други неписани трябваше да се спазват. „Който понасяше“ се зае да изучава строежа на живата материя, на своето тяло, душата и безкрайния космос. Дано по този начин успееше да избяга от "чудотворната" демонична действителност.

Обучени бяха хора по начин, по който хем да си мислят че са научили закона, хем всъщност да не са. От тях се искаше просто да бъдат зли. Хората не искаха да осъзнаят никак, ама никак, какво точно се е случило някога с Древните. Използваха обикновени люде с генерални повреди в тяхната ЦНС, у които съществуваше само кучешкото желание за лаене, хапане и разкъсване. Умножаването на потомствата им вдъхна смелост и започнаха да се самоназначават за изпълнители на измислени без съд присъди, далеч над всякакъв закон. Тези изпитания уж би трябвало да послужат за учение и изправление на търсещите души, но се превръщаха в мъчения и гавра за цял живот. С това се извращаваше изпълнението на Закона. Кой ли го интересуваше?! То за учителите се съди по крайните резултати. Сега могат да си слушат и денем, и нощем, каквото са „произвели“, светът в главите им в резултат на което е пълен с тревожността и ужаса на измъчените жертви...  




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - За чудесата
24.02.2012 22:49
И сега очакваме нещо обнадеждаващо от страната на чудесата, нещо даже от друг филм в 21 век, защото ни се иска глътка въздух и надежда пред утрешния ден.
цитирай
2. xsapience856 - анонимен,
28.02.2012 13:30
Когато ви оставят без въздух, е най-трудно в първите 5 години. След това се свиква и спокойно ще можете да преминете към анаеробно съществуване. Ако евентуално решат да ви вземат хляба, можете да се опитате да станете бретарианец. Не знам обаче, до къде може да стигне жестокостта на умопомрачените им съзнания. За сега ви остава да се покажете навън и да си гълтате въздух колкото си щете.
Що се отнася до "другите" филми от 21 век, никак не обичам да си измислям и да изкривявам нито бъдещето, нито настоящето. Мога само да нарека нещата с "подобните" им имена. Ще чакаме да протекат някои явления в космоса и ще констатираме статистически релативното им отражение от людските множества. Между другото, хлябът стана много вкусен, нали?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: xsapience856
Категория: Лични дневници
Прочетен: 237985
Постинги: 45
Коментари: 192
Гласове: 3690
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031